De plannen voor tuinjaar 2018

Tijdens de wintermaanden kun je niet veel doen in de tuin. Meestal is het te koud of te nat. Wat we wel doen in deze periode is terugkijken: wat ging goed, wat gaan we anders doen. Dat is de basis voor de plannen voor het nieuwe tuinseizoen.

De lijst met groenten die we in 2018 willen telen verschilt niet zoveel van de voorgaande jaren. Wel is het een uitdaging om een schema op te stellen dat het voor elke vrijwilliger duidelijk is wat, wanneer en waar gezaaid, geplant of gepoot moet worden.

De aardappelen die we dit jaar gaan telen zijn twee vrije nieuwe rassen, namelijk de Carolus en de Alouette. Beide rassen hebben al bewezen zeer goed resistent te zijn tegen phytophthora, een schimmelziekte.

Nieuwe plannen voor dit jaar zijn er ook. Zo willen we op de tuin kippen gaan houden. Kippen zijn goede bondgenoten. Ze eten graag onkruidzaden en schadelijke insecten en een deel van het groen afval. En dat levert hopelijk lekkere eieren op.

Verder willen we in 2018 het aantal struiken met klein fruit verder uitbreiden en meer verschillende kruiden gaan telen.